Ruta špilje

Ruta špilje dobila je naziv po njenoj glavnoj atrakciji, Baraćevim  špiljama, a prostire se kroz zaštićeno prirodno područje jedinstvenog kraškog i šumskog krajolika s vrijednim paleontološkim i arheološkim nalazištem. 

U samo jednom danu, na Špiljskoj ruti možete iskusiti čari jahanja, testirati hrabrost u adrenalinskom parku, biciklirati ili pješačiti uređenim stazama te kušati delicije u vrhunskom restoranu domaće kuhinje. 

Na vama je samo da odaberete sadržaj i doživljaj po svom guštu!  

Što vidjeti?

Baraćeve špilje prirodni fenomen koji priroda strpljivo oblikuje milijunima godina nezaobilazna je atrakcija koju obavezno treba posjetiti. U 60-ak minuta, koliko traje obilazak, stručni vodiči će vas upoznati sa zapanjujućim podzemnim svijetom i njegovim tajnama, provesti vas kroz spektakularne dvorane prepune stalagmita i stalaktita, a na kraju ćete u Dvorani izgubljenih duša doživjeti ljepotu apsolutne tame. Posjetite web stranicu Baraćevih špilja i najavite svoj dolazak! 

Što doživjeti?

Jahanje – obilazak bajkovite prirode na leđima veličanstvenih konja poseban je doživljaj, a Špiljska ruta pravo je mjesto da se sami u to uvjerite. Na ovoj ruti nalaze se čak tri konjička kluba koja organiziraju izlete po svačijem ukusu, bez obzira na godine ili prethodno iskustvo: Konjički centar Rastoke – FairylandEquestrian klub Rakovica i Wild Spring Ranch

Pješačke ture – po izlasku iz Baraćevih špilja istražite bajkovitu prirodu koja ih okružuje na jednoj od tri uređene pješačke staze. Sve su staze kružne; njihov start i cilj je na izletištu Baraćevih špilja, a nose imena zaštićenih velikih zvijeri koje borave na ovom području- vuka, risa i medvjeda. Preuzmite Kartu pješačkih staza i odaberite onu koja vam najbolje odgovara. 

Adrenalinski izazovi – za one koji žele testirati hrabrost ili se tijekom odmora okušati u specifičnim izazovima kao što je Airsoft Duel, Plitvičke doline su idealan izbor. Na destinaciji se nudi više od 20 raznovrsnih adrenalinskih sadržaja, a predvodnik adrenalinske ponude Adrenalin park Ogi nalazi se upravo na ovoj ruti. Posjetite njihov web, odaberite aktivnosti po želji i rezervirajte termin.  

Bicikliranje – uređenim biciklističkim stazama premrežena je cijela destinacija pa tako i Špiljska ruta. U avanturu na dva kotača možete se otisnuti sami jer je Turistička zajednica biciklističke staze i putove pomno isplanirala i pažljivo obilježila. Ako nemate bicikl, tu je naš Plitvice bike & bed koji će vam ih sa svom potrebnom opremom dostaviti bilo gdje na destinaciji.