Ranch Dolina Jelena

Jedna od najposebnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj

Čarobno mjesto po kojem su Plitvičke doline široko poznate je Ranch Dolina Jelena, jedinstveni zoološki vrt na otvorenom. Ranch se prostire na 15 hektara i dom je za više od 100 jedinki divljači koje u stvarnom životu većina ljudi nikada neće ni vidjeti, a kamoli im se približiti. 

U Dolini Jelena plahe srne i košute pa i svojeglavi jeleni lopatari posjetiteljima jedu iz ruke, dozvoljavaju im da ih maze i s njima se fotografiraju, a posebno su pažljivi i dozvoljavaju više djeci sa poteškoćama u razvoju. Obitelj Bićanić koja posvećeno brine o ovim gracioznim šumskim bićima nema objašnjenja za to. Životinje, vjeruju Bićanići, jednostavno instinktivno osjećaju, kao i ljudi. 

Obilazak Rancha traje oko sat i pol, koji prođu u trenu, a nakon toga slijedi sabiranje dojmova i okrijepa domaćim delicijama, prirodnim sokovima i žesticama koje proizvode Bićanići i susjedna obiteljska gospodarstva. 

Zbog velikog interesa posjet je potrebno rezervirati putem e-maila ili telefona par dana unaprijed. Ponedjeljkom je Ranch zatvoren.

Možda vam se svidi