Osjetite zov divljine uz nesvakidašnji susret s divljači

Želite li pomaziti jelena, konja ili crnu slavonsku svinju?

Ljubitelji ste životinja i divljine, a jedina prilika koju ste dobili za susret s divljači je preko malog ekrana? U Drežnik Gradu, 12 km od NP Plitvičkih jezera, nalazi se jedna od najljepših i svakako najposebnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, mjesto gdje možete ne samo naići na malog Bambija, već ga i hraniti iz vlastite ruke. Ranch Dolina Jelena golemo je stanište divljih životinja koje se rasprostranjuje na 15 hektara ograđene površine s oko 100 različitih jedinki divljači. Obitelj Bićanić posvetila je svoj život brizi o svojim predivnim životinjama poput plahih jelena i košuta, svojeglavih jelena lopatara, iznenađujuće inteligentnih crnih slavonskih svinja te triju prekrasnih konja: kobile Bele, pastuha Sokola i plemenitog Arapa koji je proveo svoj radni vijek kao rehabilitacijski konj za djecu s motoričkim problemima, a danas uživa u svojoj mirovini na ovom prekrasnom ranču i jedva čeka da vas upozna. Zato ispunite svoju davnu želju, dođite i doživite povezanost koju čovjek od pamtivijeka dijeli s divljinom, nahranite i pomazite životinje koje se ne uspijevaju pripitomiti tako lako. I, dakako, povedite svoje klince. Ovo je doživljaj koji jednostavno neće prestati prepričavati! 

Važno je napomenuti da u razgledavanje imanja možete doći samo uz prethodnu najavu, i to od 9 do 11 sati te od 17 do 19 sati. Preostalo vrijeme životinje imaju ranč samo za sebe! Potrebno je najaviti se nekoliko dana prije dolaska, a za upite i najave obitelj Bićanić vam je dostupna na broju +385 99 222 3033 svaki dan od 09:00 do 15:00 sati. 

Pri druženju s divljači imajte na umu…

  • Ne donosite svoju hranu za životinje. Na ranču ćete dobiti svježe namirnice kojima ih možete hraniti.
  • Životinje instinktivno prepoznaju i drugačije se ponašaju prema djeci s posebnim potrebama ili slabijim motoričkim sposobnostima i sjajni su terapeuti!
  • Životinje lako osjete jeste li raspoloženi i opušteni ili nervozni i pod stresom. Ako osjete da nije vaš dan, neće vam prići.
  • Jeleni lopatari se najteže pripitomljavaju. Oni ne traže svog gospodara, već nekoga tko će im služiti. Ima li dobrovoljaca?