Iskušajte svoju formu i odvažite se na plitvički triatlon

Jeste li dovoljno hrabri da upoznate Plitvičke doline i okolicu Plitvica iz posve nove perspektive?

Spremni ste za novu avanturu? Upoznajte srce Hrvatske i svijet prepun kristalno čistih rijeka, bogate povijesti i gostoljubivih domaćina u tri dana ispunjena zabavom uz nezaboravne izlete. Degenija tours nudi vam nesvakidašnju priliku da upoznate okolicu Plitvica kajakom po rijeci Mrežnici, bicikliranjem uz kanjon Korane, upoznavanjem podzemnog svijeta Baraćevih špilja i uživanjem u najboljem pogledu na Plitvička jezera! Pogledajte samo što vas sve čeka ne izletu koji se ne zaboravlja tako lako…

  1. dan – Kayaking na rijeci Mrežnici

Prvi dan izleta započinje kayakingom kroz kanjon Mrežnice. Zaveslajte pokraj bijelih stijena, bujne vegetacije i zadivljujućih vodopada. Neopisivo lijepa Mrežnica kao stvorena je za kayaking zbog idealne ravnoteže mirnih i dinamičnih dijelova koji uspijevaju održati savršen ritam odmaranja i visoke razine adrenalina. Aktivnost traje tri sata i pogodna je za osobe od šest do 65 godina. 

  1. dan – Planinarenje i razgledavanje Plitvičkih jezera

Plitvička jezera promatrana s planinarskih staza posebno su iskustvo. Razgledajte naš najstariji nacionalni park iz posve nove perspektive. Uz aktivni odmor, Plitvička jezera idealna su prilika da obogatite svoje znanje o šumama i šumskim ekosustavima te spoznate ulogu šume u očuvanju jezera. Duž staza su postavljeni poučni panoi koji će vas upoznati sa svim čarima i zanimljivostima koje se skrivaju u ovoj prekrasnoj prirodi. Šume i livade su staništa mnogobrojnih životinjskih vrsta poput medvjeda, srna i riseva pa postoji mogućnost da na svom putu susretnete neke od njih. Samo bez panike! Uz stručno vodstvo odaberite svoju idealnu rutu i uživajte u velikim šumskim kompleksima, gorskim livadama i vidikovcima s najboljim pogledima u Lijepoj Našoj. 

  1. dan – Bicikliranje Plitvičkim jezerima i razgledavanje Baraćeve špilje

Uz stručne vodiče odaberite idealan bajk za sebe i zaputite se u upoznavanje čudesnog krajolika Plitvičkih dolina, kanjona Korane, Starog Drežnik grada te podzemnog svijeta Baraćevih špilja. Očekujte dva i pol sata aktivnog bicikliranja s kratkim odmorima, a ispred Baraćeve špilje čeka vas piknik s osiguranim lunch paketima. Prepustite se rukama iskusnih vodiča koji će vaš dan oplemeniti smijehom, ispuniti aktivnostima i obogatiti znanjem! 

Dodatne informacije koje trebate znati

  • Oprema za aktivnosti: sportska obuća, a za kayaking još i odjeća za kupanje te krema za sunčanje.
  • Bicikliranje je srednje težine pa možda ne morate biti u olimpijskoj formi, ali svakako trebate imati kondicije.
  • Drugi dan može trajati između tri i osam sati, ovisno kojom rutom želite ići. Nakon povratka, slobodno vrijeme se može iskoristiti za aktivnosti poput ziplinea, jahanja i vožnje quadovima.
  • Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera su uključene u cijenu!