Live Like Local

Doživite autentično iskustvo Plitvičkih dolina i sjajno se zabavite!

Plitvičke doline vas pozivaju da ne budete samo gost, putnik, turist, promatrač. Ovoga lipnja uživajte u ljepotama našega prekrasnog zavičaja na koji smo tako ponosni, ali upoznajte i svoje domaćine, doznajte kako su prirodne specifičnosti i povijesne okolnosti oblikovale našu kulturu te iz prve ruke spoznajte evoluciju autentičnog života ovoga kraja kroz turbulentnu prošlost do današnjeg dana. Na vrhuncu proljeća, u Plitvičkim dolinama organiziramo čitav niz događanja na kojima se možete pridružiti našim svetkovinama, sudjelovati u našim običajima, oduševiti se našim mitovima i legendama, ali i biti dijelom našeg svakodnevnog života. Zajedno ćemo proslaviti blagdan sv. Ante, nagraditi djecu za uspješan završetak još jedne školske godine, rekreirati se uz sportove u kojima uživaju generacije naših žitelja, otputovati u prošlost kako bismo bolje razumjeli našu sadašnjost i udarili temelje za još blistaviju budućnost. 

Legende Plitvičkih dolina 

10. lipnja, Stari grad Drežnik

Štoviše, otputovat ćemo sve do srednjeg vijeka i na velebnom Starom gradu Drežniku otkriti kako su iz fascinantne povijesti našeg kraja nastale zapanjujuće legende koje će bez daha svojim potomcima prepričavati i potomci naših potomaka. Djeca će uživati u izvedbi predstave Crtić MeDo, sudjelovati u Likovnoj koloniji, ali i okušati se u streličarenju te bacanju sjekira, bodeža i koplja. Upoznat ćemo se s tradicijom hrabrih Serežana, pripadnika elitne jedinice negdašnje vojske Vojne krajine, a imat ćemo i jedinstvenu priliku odjenuti njihovu strahopoštovanja vrijednu tradicionalnu odoru. Kad padne mrak, zvuci pucanja iz srednjovjekovnog oružja označit će početak noćnih borbi vitezova, a sve razmirice past će u zaborav kad na scenu stupi izvođač te uz pjesmu i ples povede zabavu koja će trajati do u sitne noćne sate. Ukratko, bit će – legendarno!

Program Legende Plitvičkih dolina sufinanciran je od strane Karlovačke županije.

Sportski dan

11. lipnja, Drežnik Grad

Pretjerate li sa slavljem, ne očajavajte! Kako biste u zdravom tijelu ozdravili svoj klonuli duh, u Drežnik Gradu smo organizirali Sportski dan s turnirom u nogometu. Oformite svoju ekipu, pridružite se lokalnim majstorima ili naprosto pronađite svoje favorite i navijajte iz petnih žila – izbor je vaš, a Plitvičke doline nude toliko mogućnosti za sport, rekreaciju i avanturu da vam birati sigurno neće biti lako…

Dječji dan

12. lipnja, Drežnik Grad

Uz vrisku i ciku obilježimo završetak još jedne školske godine. Za vašu djecu smo, među ostalim, pripremili i PagoLand igraonicu s osam napuhanaca na kojoj će uživati toliko da će i zaboraviti na vaše postojanje, što znači da se i vi konačno možete opustiti, a u tome će vam sigurno pomoći i nastup tamburaškog sastava Skitnice u večernjim satima.

Blagdan sv. Ante

13. lipnja, Drežnik Grad

Vrhunac svečanosti označit će svetkovina sv. Ante u Drežnik Gradu uz nezaobilaznu svetu misu nakon koje slijedi svekoliko veselje. Za djecu smo – jer znate da će htjeti – pripremili još jedan dan užitka u PagoLand igraonici, za nešto starije turnir u boćanju, a za kulminaciju zabave pobrinut će se veseljaci iz grupe Oaza s glazbenim hitovima za sve generacije.

Ali to nije sve!

U Plitvičkim dolinama avantura nikad ne prestaje, zato upotpunite svoj boravak i ovim nezaboravnim aktivnostima…

  • Družite se s neodoljivo umiljatim životinjama na Ranchu Dolina jelena!
  • Istražite Baraćeve špilje i posjetite Speleon, jedinstveni speleološki centar za istraživanje krškog podzemlja!
  • Izvedite svoje limene ljubimce na fantastično uređene biciklističke staze kroz netaknutu prirodu s najboljim vidikovcima koje možete zamisliti!
  • Dakako, posjetite i NP Plitvička jezera za koje riječi nisu dovoljne pa ih nećemo ni trošiti!

Na vrhuncu proljeća sebi i svojim najmilijima osigurajte vrhunski autentični doživljaj za trajnu uspomenu. Vidimo se u Plitvičkim dolinama!