TOMAS istraživanja 2022 – VI. poziv

Objekti s područja TZP Plitvičke doline koji su odabrani, obaviješteni su prošli tjedan putem e-maila, a obavijest o istraživanjima nalazi se i u eVisitoru

Istraživanjem se od gostiju u komercijalnim oblicima smještaja prikupljaju podaci o njihovom profilu, obilježjima putovanja i boravka u destinaciji, troškovima za vrijeme boravka u destinaciji i stavovima o turističkoj ponudi destinacije. Cilj istraživanja je stvaranje informacijske podloge neophodne za unapređenje i podizanje konkurentnosti turističke ponude u Hrvatskoj.

Anketiranje gostiju provode anketari agencije HENDAL, osobnim intervjuom s gostima uz pomoć računala (tableta), od sredine lipnja 2022. godine do kraja svibnja 2023. godine u hotelima, kampovima i privatnom/obiteljskom smještaju na području cijele Hrvatske. Anketiraju se domaći i inozemni gosti.

Anketarima su točno određeni smještajni objekti u kojima trebaju anketirati goste. Smještajni objekti izabrani su slučajno. Svi podaci koji se prikupljaju od gostiju su anonimni, a rezultati će se prikazivati isključivo na razini regija (županija). Rezultati istraživanja bit će javno dostupni.

Moguće je da i Vaš objekt bude jedan od izabranih objekata za provođenje istraživanja TOMAS Hrvatska 2022. U tom slučaju posjetit će Vas anketari agencije HENDAL kako bi anketirali goste u Vašem objektu. Anketari će Vas posjetiti najviše dva do tri puta mjesečno, tijekom nekoliko mjeseci u godini. Lijepo Vas molimo da im pomognete pri izboru gosta/ispitanik. Po jednom dolasku u objekt anketirat će se najviše tri do četiri gosta.

Istraživanje TOMAS Hrvatska 2022. temelji se na metodološkom okviru dosadašnjih istraživanja TOMAS Ljeto koja se provode od 1987. godine. Više informacija o svim istraživanjima TOMAS potražite na www.iztzg.hr.

ZA Vašu informaciju, osim istraživanja TOMAS Hrvatska 2022., ove se godine provodi i istraživanje TOMAS Nautika 2022. koje obuhvaća turiste-nautičare na jahtama u marinama i one na brodovima za domaća kružna putovanja.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije vezane uz istraživanje TOMAS HRVATSKA 2022 slobodno se obratite Institutu za turizam (info@iztzg.hr).

Objekti s područja TZP Plitvičke doline koji su nasumičnim odabirom odabrani za anketiranje gostiju u šestom krugu:

  1. HOUSE ROSE
  2. BOŽIĆ APARTMANI
  3. APARTMAN NIKOLINA