Legende Plitvičkih dolina

Pozivamo vas da nam se pridružite na manifestaciji Legende Plitvičkih dolina ove subote, 22. lipnja kod kule Stari grad Drežnik u trajanju od 17 sati do ponoći.

Manifestacija je ovo koja na zabavan i interaktivan način prikazuje povijest i likove koji su obilježili prošla vremena i štitili područje Rakovice i Plitvičkih dolina. Razgovarajte sa našim Eugenom Kvaternikom – vođom Rakovičke bune , Japodom – pripadnikom naroda koji je u doba rimske vladavine nastanjivao područje Like, našim Serežanima – pripadnicima elitne vojne postrojbe, likom koji utjelovljuje rijeku Koranu, i pravom Crnom Kraljicom.

Sa vitezovima iz Družbe zlatnog kaleža i Reda zlatnog hmelja posjetitelji će imati priliku upoznati vojske vitezova, zaviriti u srednjovjekovni vojni logor, okušati se u raznim igrama poput mačevanja, gađanja lukom i strijelom i radionice kaligrafije. Očekuju vas i noćne borbe vitezova vatrom i mačevima, a bit će i pucnjave iz srednjovjekovnog oružja. U sklopu programa ovih udruga bit će prikazana i prava povijesna kuhinja pa možda saznate i neki tajni recept.

Zemlja zabave donosi nam  pregršt zabavnih aktivnosti koje uključuju radionice izrade i puštanja zmajeva, male škole mačevanja, obiteljskih viteških igri, face paintinga i druženja s princezama i prinčevima. Ono za što smo sigurni da će biti najzanimljivije našim posjetiteljima je veliki dvorac u koji će najmlađi moći ući po crvenom tepihu, a unutra ih čeka još radionica i maskota zmaja!

Plesni centar Fredi održat će plesnu radionicu za male i velike, a veselimo se vidjeti vaše plesne korake.

Tijekom cijelog trajanja programa za dobru atmosferu bit će zadužen DJ IM, a savršenu ljetnu večer uz kulu Stari grad Drežnik upotpunit će Vedran Roguljić.