Kroz projekt „Hrvatska prirodno tvoja“ zasađene sadnice u Plitvičkim dolinama

Turistička zajednica područja Plitvičke doline uključila se u projekt poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja” – „Croatia naturally yours” čiji su pokrovitelji Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske.

Turistička zajednica u suradnji s Općinom Rakovica i Osnovnom školom Eugena Kvaternika te Zelenilo d.o.o. iz Karlovca zasadila je 10 stabala na dvije lokacije – kod Osnovne škole Eugena Kvaternika u Rakovici i kod Područne škole braće Pavlić u Drežnik Gradu. Stabla koja su zasađena odobrena od strane Šumarskog fakulteta vodeći računa o autohtonim vrstama, podneblju te mjestu sadnje. Sukladno tome TZ je zasadila devet stabala javora te jedno stablo trešnje. Sve su sadnice označene i prigodnim znakom održivosti „Hrvatska prirodno tvoja“.

Razvijena je i aplikacija za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMyTree  https://mapmytree.eea.europa.eu/ u koju će TZ upisati podatke o posađenim sadnicama stabala.

Onaj koji sadi drvo sadi nadu.

Lucy Larcom

Uz projekt sadnje stabala na području Plitvičih dolina, turistička zajednica donirala je tri sadnice ruža OŠ Eugena Kvaternika koje će uljepšati okoliš škole naših najmlađih.